Nieuws & Verslagen

Verslagen

Zondagochtend 3 april werd er afgetrapt voor de 5e ronde in de VO Voetbal League. De laatste ronde voor de finaledag dat op 24 april plaatsvindt in het Kyocera Stadion.

Om 11:00 rolde de bal en werd er vooral heel veel strijd geleverd. Dit komt waarschijnlijk omdat dit de laatste kans was om plaatsing voor de finale veilig te stellen. De nummers 1 en 2 van elke league en poule spelen namelijk de finale. Van de 8 wedstrijden die op het programma stonden werden er 7 gespeeld. Roemer Visscher 2 was wederom niet opkomen dagen en krijgen de gebruikelijke minpunten. 

In de Tom Beugelsdijk League won Edith Stein vrij gemakkelijk de wedstrijd tegen Lyceum Ypenburg.De doelpunten bleven nog vrij lang uit maar vlak voor rust werd er een flink verschil gemaakt en liep de score uiteindelijk op naar 6-0. Belangrijke zege voor Edith Stein, want door deze overwinning zijn ze 2e geworden in poule A en staan dus in de finale.

Ook Hofstad mavo 1 kende geen problemen. Segbroek College werd met 11-0 aan de kant gezet en met deze overwinning verzekerde ze zich voor de 1e plek in poule A. Hiermee staan ze dus in de finale en als ze hun ongeslagen status vasthouden zijn ze favoriet om de finale ook daadwerkelijk te winnen.

In poule B beleefde SG Zuidwest een totale off-day. Ze gingen hard onderuit tegen Hofstad mavo 2 met 9-1. De achterstand bleek toch te groot uiteindelijk en zo blijft SG Zuidwest 2e in de poule en staan ze dus in de finale.

Ook de koploper verloor deze ronde. In een zeer spannende en enerverende wedstrijd maakten Roemer Visscher en Hofstad mavo 3 er een waar spektakel van. Uiteindelijk sleep Hofstad mavo 3 er een 4-3 overwinning uit maar dit was niet genoeg om een plaats bij de bovenste plekken te bemachtigen. Roemer Visscher blijft dus 1e en zien we terug in de finale.

In de Ruben Schaken League vielen de uitslagen minder groot uit, maar was de spanning er niet minder onder. De eerste wedstrijd in poule A was meteen een zeer belangrijke. De winnaar tussen Diamant College en Roemer Visscher 1 zou zich plaatsen voor de finale. Roemer Visscher wist over betere zenuwen te beschikken en won met 6-3 waardoor ze 2e in de poule zijn geëindigd.

De nummer 1 van poule A, Edith Stein, was al zeker van plaatsing voor de finale. Door de overwinning tegen Flex College hebben ze hun ongeslagen status behouden. Met 5-2 werd Flex College aan de kant gezet, maar het ging niet heel makkelijk voor Edith Stein 1. Het fysieke verschil gaf uiteindelijk de doorslag in deze wedstrijd.

In poule B speelden de nummer 1 en 2 tegen elkaar. Segbroek College, dat als winnaar van de poule de finale gaat spelen, won met 4-2 tegen Lyceum Ypenburg. Ook Lyceum Ypenburg heeft zich geplaats voor de finale. Nipt zijn ze 2e geworden in de poule met hetzelfde aantal als Edith Stein 2. Onderlinge resultaat geeft hier de doorslag en de 4-0 voor Lyceum Ypenburg speelt dus in hun voordeel.

De laatste wedstrijd van de dag kon niet worden gespeeld. Roemer Visscher 2 was niet opkomen dagen. Edith Stein 2 was er wel en wonnen automatisch met 5-0.

Volgende week zondag 10 april gaat de 5e ronde verder met wedstrijden in de Danny Bakker League, Tom Beugelsdijk League en in de Lineth Beerensteyn League.

 

Uitslagen

Tom Beugelsdijk League (o15 J) poule A 5e ronde:

Edith Stein – Lyceum Ypenburg                                                                6-0

Hofstand mavo 1 – Segbroek College                                                      11-0

Tom Beugelsdijk League (o15 J) poule B 5e ronde:

Hofstad mavo 2 – SG Zuidwest                                                                9-1

Roemer Visscher – Hofstad mavo 3                                                         3-4

Ruben Schaken League (o17 J) poule A 5e ronde:

Diamant College – Roemer Visscher 1                                                      3-6

Edith Stein 1 – Flex College                                                                      5-2

Ruben Schaken League (o17 J) poule B 5e ronde:

Lyceum Ypenburg – Segbroek College                                                     2-4

Roemer Visscher 2 – Edith Stein                                                               n.g.

 

Deel dit item

Founding Partners

  • ADO Den Haag in de Maatschappij
  • Gemeente Den Haag
  • Menzis
  • GGD

Preferred Suppliers

  • Parnassia