Nieuws & Verslagen

Verslagen

In de 4e ronde van de VO Voetbal League werd er weer gestreden voor de winst en vonden er uiteindelijk verassende uitslagen plaats. Hierdoor zijn de teams in de totale stand dichter bij elkaar gekomen en gaat het de komende rondes nog aardig spannend worden.

Op zondag 13 maart werden er wedstrijden in beide poules van de Tom Beugelsdijk League gespeeld en in de beide poules van de Ruben Schaken League. Zo was het een volle dag zaalvoetbal, aangezien er 8 wedstrijden op het programma stonden.

In poule A van Tom Beugelsdijk League speelde het fysieke aspect een grote rol, wat terug is te zien in de uitslagen. Op de ranglijst is het verschil wel nog minimaal. Zowel Diamant College als Hofstad Mavo 1 hebben 16 punten. Op de voet gevolgd door Edith Stein met 14 punten.

Poule B was een stuk spannender en gelijkopgaand. Maar als we kijken naar de stand zien we dat Roemer Visscher de duidelijke koploper is met 24 punten. SG Zuidwest volgt op vrij grote afstand met 17 punten.

In de Ruben Schaken League waren er weinig verassingen en bleef de stand ook nagenoeg gelijk. Het fanatisme waarmee gevoetbald werd is mooi om te zien. Dit resulteerde dus ook in mooie, harde maar faire duels. In beide poules is er nog van alles mogelijk als er naar de stand gekeken wordt.

Edith Stein 1 voert de lijst aan in poule A met 18 punten. De nummers 2 t/m 4 staan allemaal op 1 punt van elkaar vandaan, dus alle teams zijn nog in de race op de uiteindelijke eindoverwinning.

Poule B van de Ruben Schaken League gaat ook aardig gelijk op. Lyceum Ypenburg staat met 14 punten maar 1 punt achter op Segbroek College. Helaas kon de laatste wedstrijd van de dag niet gespeeld worden. Zowel Roemer Visscher 2 als Johan de Witt kwamen niet opdagen. Beide teams zullen de nodige strafpunten krijgen.

Het winnen van wedstrijden is belangrijk, maar het opkomen dagen en sportief gedrag zijn doorslaggevend in de eindstand. Met minimaal 5 spelers op tijd aanwezig zijn levert al 1 punt op, met het complete team aanwezig is ook alweer 1 punt en sportief gedrag levert het team 2 punten op.

Voor het complete puntensysteem zie: http://vovoetballeague.nl/informatie/puntensysteem

 

Uitslagen:

 

Tom Beugelsdijk League (o15 J) poule A 4e ronde:

Edith Stein – Segbroek College                                                               13-2

Hofstad mavo 1 – Diamant College                                                           11-1

 

Tom Beugelsdijk League (o15 J) poule B 4e ronde:

Hofstad mavo 3 – SG Zuidwest                                                                5-5

Roemer Visscher – Hofstad mavo 2                                                           8-6

 

Ruben Schaken League (o17 J) poule A 4e ronde:

Diamant College – Flex College                                                                 4-2

Edith Stein 1 – De Einder                                                                        4-0

 

Ruben Schaken League (o17 J) poule B 4e ronde:

Lyceum Ypenburg – Edith Stein 2                                                           4-0

Roemer Visscher 2 – Johan de Witt                                                         n.g.

 

Deel dit item

Founding Partners

  • ADO Den Haag in de Maatschappij
  • Gemeente Den Haag
  • Menzis
  • GGD

Preferred Suppliers

  • Parnassia