Nieuws & Verslagen

Verslagen

Op vrijdag 26 januari stond de tweede speelronde van de Danny Bakker League op het programma. Er werden 3 wedstrijden afgewerkt van ronde 2 en er werd 1 wedstrijd ingehaald van speelronde 1. Voorafgaand aan iedere wedstrijd werd er een themabijeenkomst gehouden door Parnassia over drank, drugs, shisha en lachgas.

Tijdens deze bijeenkomst werd er aandachtig geluisterd door de leerlingen. Er werden veel vragen gesteld en goed meegedaan door antwoord te geven op de gestelde vragen. Na afloop ging elke ploeg met meer kennis het veld op!

De eerste wedstrijd was een gelijk opgaande wedstrijd tussen De Einder en het Flexcollege. Althans, dit was in de beginfase zo. Al gauw liep De Einder uit naar een comfortabele 6-1 tussenstand. Ondanks dat het Flexcollege genoeg kansen creëerde, wist de sterke keeper van De Einder alles tegen te houden. De eindstand bleef uiteindelijk ook staan op 6-1.

Hierna was het de beurt aan SG Zuidwest en het Maris College. Deze wedstrijd stond bol van de passie en strijd. Dit was weer een gelijk opgaande wedstrijd, wat ook in de score tot uitdrukking werd gebracht. Uiteindelijk zegevierde SG Zuidwest: 4-3.

De derde wedstrijd van de avond ging tussen het Edith Stein en het Heldring College. Deze wedstrijd kon worden beschouwd als de topper van de avond. Er was voetbal op hoog niveau, met veel passie, strijd en fairplay richting elkaar. Deze wedstrijd verdiende geen echte winnaar, dus er kwam ook geen winnaar: 2-2.

Eigenlijk stond hierna de wedstrijd tussen het Segbroek College en Hofstad MAVO op het programma. Maar vanwege het niet komen opdagen van het Segbroek College, eindigde deze wedstrijd in een reglementaire 0-5 overwinning voor Hofstad Mavo.

Tot slot was er de inhaalwedstrijd tussen het Johan de Witt en het Maris College. Aan het Maris College was te zien dat zij al een wedstrijd in de benen hadden en het Johan de Witt liet zien dat zij een outsider zijn voor de titel. Er werd goed samengespeeld en dat belooft wat moois voor de knock-outfase. Uiteindelijk eindigde deze wedstrijd in een 9-1 overwinning voor Johan de Witt.

Weer een avond vol spectaculaire doelpunten, acties en mooie combinaties. Vanwege het hoge niveau waren alle spelers gesloopt, maar wel voldaan. Iedereen werd bedankt voor het aanwezig zijn bij de themabijeenkomst en er wordt uitgekeken naar de volgende speelronde!   

Deel dit item

Founding Partners

  • ADO Den Haag in de Maatschappij
  • Gemeente Den Haag
  • Menzis
  • GGD

Preferred Suppliers

  • Parnassia