Nieuws & Verslagen

Verslagen

Vrijdag 19 januari was het weer zover, de Lex Immers League barste weer los. Ditmaal in de sporthal van het Roemer Visscher College. Er werden 4 wedstrijden gespeeld, met weer veel hoogstandjes en doelpunten tot gevolg!

Maar voordat er kon worden afgetrapt, was er eerst een themabijeenkomst van Parnassia. Er werd door Jerry verteld wat voor effecten diverse middelen hebben op het menselijk lichaam. Onder andere joints, shisha, pillen alcohol en gamen kwamen aan bod. Daarna vertelde André vanuit zijn eigen ervaring hoe je verslaafd wordt en waar dat toe kan leiden.

Na het aandachtig luisteren van de leerlingen, konden de wedstrijden van start gaan. Allereerst stond het duel tussen SG Zuidwest 1 – De Einder 1 op het programma. Een wedstrijd waarbij het op en neer ging, alleen ging De Einder 1 beter om met de geboden kansen. Na een doelpuntrijk duel stond de 4-11 score op het scoreboard.

Hierna was het de beurt aan De Einder 2 en het Edith Stein 1 om de degens met elkaar te kruisen. Hierin bleek al gauw dat het krachtsverschil net even wat te groot was. Het Edith Stein 1 liep al snel uit naar een grote voorsprong en gaf deze niet meer weg. Het werd 1-9. Wel een groot compliment voor De Einder 2 voor het niet opgeven van de strijd!

Twee wedstrijden gehad, nog twee wedstrijden te gaan. Nu was het de beurt aan het Roemer Visscher om het op te nemen tegen het Diamant College 1. Dit bleek een wedstrijd waarin de spanning wat langer in de wedstrijd bleef. Nadat het bijna de gehele wedstrijd gelijk op ging, trok uiteindelijk het Diamant College 1 aan het langste eind: 1-3.

Tot slot stond de topper van de avond op het programma, de nummer 1 tegen de nummer 2 in de poule! Dit zijn het Segbroek College 1 en het Heldring College. Na een boeiend gevecht, waarin het weer de hele tijd redelijk gelijk op ging, was het toch de nummer 1 het Segbroek College 1 wat er met de 3 punten vandoor ging. Zij konden een 4-2 overwinning noteren, om zodoende een gaatje te slaan met de rest van de poule!

Na afloop was iedereen moe, maar voldaan. Er was fel maar fair gespeeld, iedereen had alles gegeven en de winnaars waren terecht. Ook was het mooi om te zien hoe serieus Jerry en André werden genomen. Mensen met kennis van zaken, die er alles aan willen doen zodat de spelers niet hetzelfde meemaken. Nogmaals een groot compliment aan de spelers!

Deel dit item

Founding Partners

  • ADO Den Haag in de Maatschappij
  • Gemeente Den Haag
  • Menzis
  • GGD

Preferred Suppliers

  • Parnassia