Nieuws & Verslagen

Verslagen

Afgelopen vrijdag 17 november was het tijd voor speelronde één in de Lex Immers League. Dit jaar zijn de teams verdeeld in twee poules met elk acht teams. De Lex Immers League vond plaats in de sporthal van het Roemer Visscher College, omdat er in het Zuiderpark een groot evenement gehouden werd.

Om 17:30 u werd de Lex Immers League afgetrapt met de wedstrijd tussen het Diamant College 1 en Hofstad MAVO. Dit was een wedstrijd op het scherpst van de snede, maar het bleef fair. Uiteindelijk wist Hofstad MAVO met 0-3 te winnen. In de tweede wedstrijd was het Heldring College duidelijk een maatje te groot voor het Diamant College 2. De wedstrijd eindigde in 16-2. Wel een groot compliment voor beide teams, want er was onderling veel respect.  

De derde wedstrijd was tussen Johan de Witt College en de Einder 1. Dit was een geweldige pot om te zien. Alles wat een spannende wedstrijd nodig heeft, zat hierin! Kansen over en weer, mooi voetbal, scherpe duels en een scheidsrechter die de wedstrijd aanvoelt. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 2-1 overwinning voor Johan De Witt College.

Na deze wedstijd werd gedacht dat dit wel eens de spannendste wedstrijd van deze speelronde kon zijn.  Maar de Vatelschool en het Edith Stein 1 dachten daar anders over. Deze wedstrijd was spannend tot en met de laatste minuut, met hoogstaand voetbal. De wedstrijd eindigt in een 3-2 overwinning voor de Vatelschool.

Tijdens de wedstrijd tussen het Edith Stein 2 en SG Zuidwest was niet duidelijk wie deze wedstrijd ging winnen. Kansen over en weer en mooie acties in overvloed. De wedstrijd eindigde in een 4-3 overwinning voor het Edith Stein 2. De wedstrijd tussen het Maris College en de Einder 2 was een wedstrijd waarin het krachtsverschil erg groot bleek. Het Maris College wist met 5-0 te winnen. Wel gingen de complimenten naar de Einder 2, vanwege het niet opgeven van de wedstrijd tot de laatste minuut.  

Hierna werd de wedstrijd tussen het Roemer Visscher en Segbroek College 2 gespeeld. De wedstrijd eindigde in een verdiende 6-4 overwinning voor het Roemer Visscher College. Wel heeft het Segbroek College 2 laten zien dat ze een ploeg hebben waar nog veel rek in zit.

De laatste wedstrijd ging tussen het Segbroek College 1 en Zuidwest 2. Het Segbroek College 1 liet duidelijk zien dat hier niks te halen viel voor SG Zuidwest 2 en boekte een zakelijke overwinning van 3-0.

Al met al een sportieve en leuke middag in de Lex Immers League. Hoogstaand voetbal, strijd en passie alom. Volgende week is er weer een vol programma in de Sportcampus!​

Deel dit item

Founding Partners

  • ADO Den Haag in de Maatschappij
  • Gemeente Den Haag
  • Menzis
  • GGD

Preferred Suppliers

  • Parnassia