Nieuws & Verslagen

Nieuws

De eerste scholieren stonden al om half drie bij de ingang van het Kyocera Stadion terwijl de eerste wedstrijden pas om 16.00 uur zouden beginnen. Dit tekende de gedrevenheid van de deelnemers aan de VO Voetbal League finales!

Stipt om 16 uur trapten de meisjesteams uit de Nadine Noordam League af onder professionele leiding van de twee scheidsrechters Errol en Willem. Roemer Visscher won in de halve finale overtuigend van Diamant College met 3-0 en Hofstad MAVO versloeg Lyceum Zandvliet met ruime cijfers, 6-1. De finale was spannend en er werd veel gescoord waarbij Hofstad MAVO op het eind van de wedstrijd een definitief gat sloeg en uiteindelijk uitliep naar een prachtige 10-5 overwinning op Roemer Visscher College!! Als kers op de (overwinnings)taart won Hofstad MAVO ook nog de Fair Play Cup van het VOVL seizoen 2016-17! Nadine Noordam, speelster van ADO Den Haag Vrouwen en naamgeefster van de League, deelde de bekers aan de teams uit. De Fair Play Cup wordt aan het team gegeven dat het hele seizoen uitblonk in sportief gedrag!

De halve finales in de Gervane Kastaneer League waren zeer verschillend. Op veld 2 won Segbroek College gemakkelijk van Diamant College met 8-2, maar op veld 1 was er sprake van een bloedstollende wedstrijd tussen Edith Stein en Heldring VMBO die volledig gelijk opging en eindigde in 4-4. Vervolgens won Heldring na strafschoppen met 5-4! Ook de finale was erg spannend. Vlak voor tijd stond het nog 5-4 voor Heldring, maar in de laatste minuut scoorde Segbroek College twee maal en ging het team er met de eerste prijs vandoor via een 6-5 overwinning! Nummer drie Diamant College mocht van Nadine Noordam de Fair Play Cup in ontvangst nemen!

De kwartfinales in de Danny Bakker League werden gewonnen door Heldring (7-1 overwinning op Johan de Witt 1), Johan de Witt 2 (wint na 4-4 en strafschoppen van De Einder), Roemer Visscher College (nipte overwinning op Hofstad MAVO met 7-6) en Maris College (wint na 5-5 en strafschoppen van Vatelschool). De halve finales werden beiden overduidelijk gewonnen door Roemer Visscher College en Heldring met resp. 12-4 van Johan de Witt 2 en 13-1 van Maris College. In de finale bleek Heldring het sterkste team. In het begin maakte Roemer Visscher College het nog even spannend tot 5-3 maar daarna liep een soepel combinerend Heldring uit tot maar liefst 12-4! Een verdiende winnaar in de Danny Bakker League!

De trainer van Lyceum Zandvliet mocht vervolgens de Fair Play Cup in ontvangst nemen van projectleider Michel Kouer. Al met al een prachtige afsluiting van het VO Voetbal League seizoen in een zonnig Kyocera Stadion met blijde winnaars, teleurgestelde verliezers en vooral sportieve deelnemers!

De deelnemers, begeleiders, scheidsrechters, vrijwilligers en organisatie konden tijdens het toernooi nog een flesje water en fruit nemen dankzij partner Albert Heijn. Ook projectpartners Gamebasics (OSM) en Menzis, alsmede uitvoerende partners van de themabijeenkomsten, Parnassia en After'sCool maakten de VO Voetbal League tot een prachtig project voor de jongeren uit het Voortgezet Onderwijs.

Deel dit item

Founding Partners

  • ADO Den Haag in de Maatschappij
  • Gemeente Den Haag
  • Menzis
  • GGD

Preferred Suppliers

  • Parnassia