Nieuws & Verslagen

Nieuws

Op donderdagochtend werd het partnerschap voor het nieuwe project van ADO Den Haag in de Maatschappij, Voortgezet Onderwijs (VO) Voetballeague, officieel gemaakt. Jeroen Derwort van Gamebasics en Robert Zwinkels van ADO Den Haag in de Maatschappij ondertekenden de overeenkomst. Dat betekent dat Gamebasics uit Zoetermeer het project ADO Den Haag VO Voetballeague gaat ondersteunen.

Gamebasics is het bedrijf achter het spel Online Soccer Manager (OSM). Een welbekende game onder jongeren waar je een eigen team kunt managen. Je kunt een competitie beginnen tegen de hele wereld of juist met vrienden. OSM is ervoor gemaakt dat er tien minuten per dag gespeeld kan worden, vervolgens pas de dag erna weer. Het idee achter het online spel is dat er stof gecreëerd wordt om over te praten.

Dat sluit perfect aan op het nieuwe project, de ADO Den Haag VO Voetballeague is een echte voetbalcompetitie voor veertien VO-scholen uit de gemeente Den Haag. De ADO Den Haag VO Voetbal League draait echter om meer dan alleen voetbal. Gedurende de competitie zal ook op normen en waarden worden gelet en teams kunnen bonuspunten verdienen door op tijd te komen, sportief gedrag te tonen tijdens de wedstrijden, het volgen van themabijeenkomsten en door mee te doen aan de side-events. Op deze manier leren de jongeren tijdens de competitie wat het betekent om te winnen, te verliezen en om samen te werken. Een van de side- events zal een onderlinge competitie tussen de deelnemende scholen op Online Soccer Manager worden.

De kick-off van het project staat gepland voor 11 december 2015, waarna de competitie start op 10 januari en de jongeren een aantal maanden zullen strijden voor de hoogste plek. Voor iedere groep is er uiteindelijk een finale in het Kyocera Stadion.

Deel dit item

Founding Partners

  • ADO Den Haag in de Maatschappij
  • Gemeente Den Haag
  • Menzis
  • GGD

Preferred Suppliers

  • Parnassia