Nieuws & Verslagen

Nieuws

Er stonden vandaag 8 wedstrijden op het programma. Helaas kon er daarvan één niet doorgaan. Maar van de overige wedstrijden hebben wij genoten!!! Hieronder de verslagen.

Roemer Visscher College – Heldring College (Nadine Noordam League)

De wedstrijd gaat meteen flitstent van start. In de 1e minuut scoort het Heldring College met de eerste aanval. Ook de volgende twee aanvallen zijn raak. Met nog 8 minuten te gaan is er een spectaculaire redding van Roemer Visscher College! De keepster redde nog vaker deze wedstrijd. Helaas kon zij een grote uitslag niet voorkomen. Het Roemer Visscher College weet wat terug te doen, door een 1 op 1 tegen de keeper in het doel te schieten. Dit lijkt het Heldring College weer wakker geschut te hebben. Zij weten namelijk nog een aantal keer te scoren. Het is 1-6 bij rust. In de tweede helft weten het Heldring College nog 3 keer te scoren. Eindstand 1-9.

Johan de Witt college – Diamant college (Nadine Noordam League)

De wedstrijd begint meteen goed. Allebei de teams creëren een kans, helaas weten zij deze niet te benutten. De minuten gaan voorbij met erg veel spanning. De beide partijen zijn ijzer sterk in verdedigen, maar een goede kans zit er voorlooping niet in. Iedereen is erg fanatiek aan het spelen. Diamant college komt direct na de aftrap met een aanval. Vanaf ver wordt er enorm hard op het doel geschoten, maar de keeper weet dit schot te keren. Met nog 3 minuten op de klok probeert het Diamant College een doelpunt te forceren. Het Diamant College heeft een corner. Vanuit de corner wordt de bal ongelukkig in eigen doel gewerkt. Stand: 0-1. Vanaf de aftrap gaat Johan de Witt direct in de aanval. Dit werpt zijn vruchten af. De stand is weer gelijk: 1-1. Direct na de aftrap is Johan de Witt nog niet uitgeraasd. Met een mooie aanval 1 op 1 met de keeper wordt de bal ingeschoten. Vrijwel direct na dit doelpunt is de wedstrijd afgelopen. Eindstand 2-1.

Hofstad MavoHavo – Roemer Visscher college (Nadine Noordam League)

Beide teams spelen goed samen. Hofstad MavoHavo heeft meer balbezit en weet dit aan het einde van de eerste helft om te zetten in een doelpunt. Één minuut voor de rust weet het Roemer Visscher College nog een kans te creëren, deze weten zij helaas niet te benutten. In de rust worden de tactieken besproken. Het Roemer Visscher College weet dit goed om te zetten en scoort in de eerste minuut van de tweede helft. Hofstad MavoHavo komt de tegenslag te boven en weten drie keer te scoren. Eindstand 4-1.

Heldring College – Johan de Witt College (Nadine Noordam League)

Ook hier krijgen beide teams mogelijkheden om te scoren in het begin van de wedstrijd. De kansen weten zij niet te benutten. Het Heldring College verdedigd en speelt op de counter, zij staan namelijk met één man minder. Toch weten zij een doelpunt te scoren. Ook na rust weet het Heldring College te scoren. Het Johan de Witt College doet wat terug. 2-1. De laatste minuten zijn erg spannend, maar het Heldring College weet de overwinning over de streep te trekken.

Maris college – Zuid -West College (Lex Immers League)

Het Maris College is in het begin van de wedstrijd het meeste aan de bal. Het duurt niet lang voordat zij het doel gevonden hebben. Het Zuid-West College probeert snel terug te komen, maar dit lukt helaas niet. Even later is het toch raak. Vanuit een uittrap bouwt het Zuid-West College een mooie aanval op waaruit zij weten te scoren. Beide teams strijden met veel energie voor de overwinning. Het Zuid-West College ziet hun inzet beloont worden. In de tweede helft ziet ook het Maris College dat hun inzet beloont wordt. 2-2. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd weet het Zuid-West College twee keer te scoren en nemen hiermee de drie punten mee naar huis.

Heldring college - Maris college (Danny Bakker League)

Beide teams zijn strijdlustig. Een mooie kans voor Heldring college maar helaas net naast het doel. In de laatste 5 minuten van de eerste helft weet het Heldring College toch te scoren. Het Maris college heeft het meeste bal bezit, maar weet dit niet om te zetten in een doelpunt. Het Maris College krijgt een rode kaart wegens ontoelaatbaar gedrag richting de scheidsrechter. De overtal situatie die hierdoor ontstaat, weet het Heldring College goed te benutten. Zij weten drie keer te scoren. Eindstand: 4-0.

Johan de Witt - Lyceum Ypenburg (Danny Bakker League)

In het begin tastten beide ploegen elkaar een beetje af. De eerste ploeg die weet te scoren is het Johan de Witt College. Vlak voor rust weet het Johan de Witt College de score te verdubbelen. In de rust worden de tactieken besproken voor de tweede helft. Lyceum Ypenburg gaat de wedstrijd in met 2-0 achterstand. Zij moeten een inhaalslag maken. Aan het veldspel licht dit zeker niet. Verdedigend staat het Johan de Witt College goed. Lyceum Ypenburg komt hier moeilijk doorheen. Een paar minuten van het einde weet het Johan de Witt College nog eens te scoren. Lyceum Ypenburg blijft positiefs en doen hard hun best. Dit is ook iets om te prijzen. Eindstand: 3-0.

Volgende week al weer speelronde 7. Er kan nog van alles gebeuren in de stand van de competitie. Wie zullen er aan het eind van de competitie bovenaan staan??

Deel dit item

Founding Partners

  • ADO Den Haag in de Maatschappij
  • Gemeente Den Haag
  • Menzis
  • GGD

Preferred Suppliers

  • Parnassia