Nieuws & Verslagen

Nieuws

Vrijdag 06 December 2019 was het weer tijd voor de VO voetbal league, we zijn alweer bij speelronde 3. In deze speelronde kwamen de Lex Immers en Danny Bakker league in actie.

Wedstrijd 1 (Lex Immers league): Zuid- West College VS Johan de Witt College ( 5-4 )

De eerste wedstrijd van speelronde 3 ging gelijk goed van start, na een mooie aanval werd er een overtreding gemaakt en kwam er een vrije trap voor het Zuid- West College. De vrije trap was mooi geschoten maar de keeper reageerde met een goede redding. Na een paar kansen voor het Johan de Witt College, scoort toch het Zuid- West College de eerste goal. Dit is een afstandsschot die mooi in het goal beland. Al snel na deze goal word het ook 2-0 door een geplaatst schot in de hoek van het goal. Het Zuid- West College blijft aanvallen en weer een mooi afstandsschot, maar die beland op de lat. Na een fout in de verdediging van het Zuid- West College, let het Johan de Witt College goed op en profiteert van de fout en schiet de 2-1 erin. Wel herstelde het Zuid- West College zich en schoot zo de 3-1 en 4-1 na rust er snel in. Maar het Johan de Witt College gaf niet op en kwam zelfs nog terug tot 4-4 en daarop volgde een spannende slotfase waarbij het Zuid- West College in de laatste minuut de winnende 5-4 erin schoot.

Wedstrijd 2 ( Lex Immers league ) : Maris College VS Heldring College ( 4-5 ) 

Na een rustige openingsfase van deze wedstrijd kwam er een voorsprong voor het Maris College door een eigen goal van het Heldring College. Wel hersteld het Heldring College zich snel. Direct hierna kwam er een mooie pass waaruit ook de 1-2 kwam voor het Heldring College. Na deze goal bleef het Heldring College aanvallen na twee kansen gemist te hebben, ging de derde kans er wel in, 1-3. Voor rust kreeg het Maris College nog een vrije trap maar deze vrije trap ging net naast het goal. Na rust wist het Maris College gelijk wel te scoren, 2-3. Na een mooie vrijetrap rond het Heldring College het erg mooi af en staat het 2-4, Noussair maakte de goal. Gelijk hierna viel ook de  2-5 erin. Na kansen over en weer komt het Maris College 1 op 1 op de keeper af en scoort de 3-5 erin. Hierna komt er ook nog een penalty voor het Maris College en die benutten ze en hierdoor word de stand 4-5. In de slotfase waren er nog veel kansen maar deze werden niet afgemaakt en zo bleef de eindstand dus 4-5 voor het Heldring College.

Wedstrijd 3 ( Lex Immers league ) : Roemer Visscher College VS Edith Stein College ( 3-3 )

De derde wedstrijd begon met een grote kans voor het Edith Stein College, maar de bal werd nog net van de lijn gehaald. Het Edith Stein College bleef aanvallen en scoort de 0-1. Hierna komen er kansen voor het Roemer Visscher College maar de kansen worden niet benut. Dit geldt voor beide teams. Na aanwijzingen in de rust van de coaches, was het Roemer Visscher College erg goed aan het samenspelen. Dat heeft ook goed effect want ze scoren de 1-1. Wel volgt al snel na de gelijkmaker de 1-2 voor het Edith Stein College. Maar het Roemer Visscher College blijft goed samen spelen en scoort weer de gelijkmaker. Snel na de gelijkmaker valt er weer een goal voor het Roemer Visscher College. Je zag de spelers geconcentreerd spelen. Via een vrijetrap wist het Edith Stein College de gelijkmaker te scoren.

Wedstrijd 4 ( Lex Immers League ) : Hofstad MavoHavo VS Diamant College ( 2-5 )  

Hofstad MavoHavo schiet uit de startblokken, maar de keeper van het Diamant College houd zijn team op de been. Na veel verdedigend werk weet ook het Diamant College aan te vallen en schiet gelijk de 0-1 erin. Vanaf dit moment draait de wedstrijd om en scoort het Diamant College ook de 0-2 en de 0-3 in een korte tijd erin. Wel weet Hofstad MavoHavo voor rust nog wat terug te doen en zo staat het dus met rust 1-3. Ook in de openingsfase van de tweede helft speelt de keeper van het Diamant College een belangrijke rol met mooie reddingen. Maar ook hier is het weer het Diamant College dat weer te scoren. Vlak na de 1-4 schieten ze ook de 1-5 erin. Wel doet Hofstad Mavo Havo nog wat terug in de openingsfase en schiet de 2-5 erin. Een erg effectief Diamant College.

 Wedstrijd 5 ( Danny Bakker League ) : Roemer Visscher College VS Johan de Witt College ( 5-3 )

De eerste wedstrijd in de Danny Bakker League begon gelijk met mooie acties en aanvallen van beide teams. Tot nu toe houden de keepers van beide teams hun team op de been. Het Roemer Visscher College is de eerste die na een goede aanval de 1-0 erin schiet. Er veel strijd en de wedstrijd gaat op en neer. Het Johan de Witt College weet voor rust de gelijkmaker erin te schieten. Ook na rust zijn de teams erg aan elkaar gewaagd. Na de 2-1 volgen veel kansen voor het Roemer Visscher College maar deze worden niet benut. Het Johan de Witt College komt weer terug en scoort de gelijkmaker met een mooi doelpunt in de kruising (3-3) . Na de gelijkmaker volgt er een grote kans voor Johan de Witt College, de bal gaat binnenkant paal maar niet het goal in. En in de Counter scoort het Roemer Visscher College de 4-3. Ook komt er in de slotfase nog een strafschop voor het Roemer Visscher College, deze werd benut. Zo eindigt het in 5-3.

Wedstrijd 6 ( Danny Bakker League ) : Hofstad Mavo Havo VS Diamant College ( 7-4 )

De laatste wedstrijd van de dag werd gespeeld tussen Hofstad Mavo Havo en Diamant College. Na twee snelle doelpunten stond het 1-1. Door een fout in de verdediging maakt Hofstad de 2-1. Iets later kwam er ook een eigen doelpunt van het Diamant College. Het stond dus al snel 3-1 voor Hofstad MavoHavo. Het Diamant College zet veel druk en hebben veel kansen. Maar voor het einde van de 1ste helft schiet Diamant College een geplaats schot in de verre hoek, 3-2. Hofstad krijgt een penalty, en benut deze goed door hem in de kruising te schieten.  Het staat 4-2 maar al snel scoort Diamant College en staat het 4-3. Door mooi samen spel weet Hofstad MavoHavo te scoren en het staat 5-3. Beide partijen gooien alles in de aanval. En Diamant College scoort nog de 5-4. Eindelijk weet Hofstad MavoHavo door 2 goals de wedstrijd in het slot te gooien.

Deel dit item

Founding Partners

  • ADO Den Haag in de Maatschappij
  • Gemeente Den Haag
  • Menzis
  • GGD

Preferred Suppliers

  • Parnassia