Nieuws & Verslagen

Nieuws

Vrijdag 29 November 2019 was alweer de tweede speelronde van de VO voetbal league. Net als vorige week werd het weer gehouden in het Zuiderpark Sportcampus. In deze speelronde kwamen de Danny Bakker en Nadine Noordam league in actie.

Nadine Noordam League : Diamant college tegen Heldring college  (0-9)

De wedstrijd ging gelijk goed van start, want binnen een minuut was de eerste grootte kans voor het Heldring college. Het Heldring College bleef druk zetten en de bal vaak overspelen, waardoor zij binnen 5 minuten het eerste doelpunt scoorden. In de eerste en tweede helft bleek het Heldring College de sterkste met 2 uitblinkers Kaya en Narjess. Beide de teams hebben erg hun best gedaan. Deze twee meiden zorgden voor de meeste acties en goals van deze wedstrijd.

Nadine Noordam League : Hofstad MavoHavo tegen Johan de Witt college (2-2)

Bij deze wedstrijd was het Johan de Witt College die scherp aan de wedstrijd begon met mooi teamspel probeerde ze een gat te vinden in de verdediging van Hofstad MavoHavo. Maar Hofstad MavoHavo bleef geconcentreerd verdediging en begonnen ook aan te vallen. Hieruit viel de 1-0 viel na een mooie actie.  De tweede helft begon Hofstad MavoHavo waar ze gebleven waren. Met goed verdedigend werk en proberen aan te vallen.  Waaruit ook de 2-0 viel voor Hofstad MavoHavo. Na deze goal werd de wedstrijd erg spannend want het team van Johan de Witt College koos ervoor om vol op de aanval te gaan.  Dat was een goed plan, want hierdoor scoorde ze de 2-1, waardoor alle spanning terug was. Allebei de teams bleven kansen creëren. In de laatste minuten scoorde Aya Zyami die de hele wedstrijd al veel kansen had dan toch de 2-2.

Nadine Noordam League : Roemer Visscher College tegen Diamant College (3-3)

Bij de derde wedstrijd was het Diamant college gelijk de ploeg die in de aanval ging. Vrij snel wisten zij de 0-1 te maken. Ook was er na de goal gelijk een grootte kans voor het diamant college om de voorsprong uit te breiden maar deze kans gaat naast het doel. Na veel corners voor beide ploegen bleven de kansen over en weer gaan. Nikia en Roemesa spelen erg sterk deze wedstrijd en blijven alle twee veel kansen creëren. Er werd zelfs een bal van de lijn gehaald door het Roemer Visscher College. Uiteindelijk werden de kansen ook afgemaakt. Na een goede tweede helft van beide kanten werd het 3-3.

Danny Bakker League : Hofstad Mavo Havo tegen Zuid-West College (0-4)

De eerste wedstrijd in de Danny Bakker League was tussen Hofstad Mavo Havo. Het Zuid-West College scoorde gelijk in de eerste minuten en kwam hierdoor op een snelle voorsprong. Na een aantal kansen voor Hofstad MavoHavo was het opnieuw het Zuid-West College die scoorde. In de tweede helft had de keeper van Hofstad MavoHavo mooie reddingen, maar uiteindelijk kon de 0-3 niet voorkomen worden.  Wel werd het nog  spannend met grote kansen uit corners voor Hofstad MavoHavo, maar het Zuid-West College besliste de wedstrijd met nog een goal.

Danny Bakker League : Flex College tegen Maris College  (2-11)

Het Maris College kwam erg snel op voorsprong. Het Maris College was sterk in de aanval. Desondanks maakte Flex College ook snel de 1-1. Vervolgens kwam het Maris College snel weer op voorsprong en bereidde die meteen uit naar 1-5. De tweede helft was qua spelbeeld vrijwel gelijk aan de eerste helft. Er zijn voor beide teams wat kansen, maar alleen het Maris College weet deze te benutten. Zo komen zij op een 1-8 voorsprong. Het Flex College weet na een snelle counter de 2-8 te scoren. In de laatste minuten weet het Maris College nog 3 keer te scoren.

Danny Bakker League: Heldring college tegen Roemer Visscher College (2-2)

De laatste wedstrijd is een fanatieke wedstrijd die eindigt in 2-2. In het begin van de wedstrijd is het Roemer Visscher College veel aan de bal. Het Heldring College krijgt een vrije trap en schiet die vol op de paal. Daarna scoorde het Roemer Visscher College de 1-0. Na de 1-0 kwam de wedstrijd los. Er werden door beide teams kansen gecreëerd, maar beleven onbenut. Toch wist het Roemer Visscher College de 2-0 te maken. In de tweede helft ging het Heldring College meteen in de aanval. Iedereen op het veld speelt erg fanatiek. Het Heldring College miste 2 kansen. Het Roemer Visscher College speelde verdedigend sterk. Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd. Beide teams hadden veel kansen. sommige belandde op de paal of gingen over. Een aantal keer hadden de keepers mooie reddingen. Na een overtreding van het Roemer Visscher College kreeg het Heldring College een penalty. Die werd goed benut. Snel daarna viel ook de 2-2 en staat het gelijk. Beide teams geven alles wat ze hebben maar weten niet meer te scoren.

Deel dit item

Founding Partners

  • ADO Den Haag in de Maatschappij
  • Gemeente Den Haag
  • Menzis
  • GGD

Preferred Suppliers

  • Parnassia