Nieuws & Verslagen

Nieuws

Het is weer zo ver! De VO voetbal league is van start gegaan op vrijdag 22 november 2019. Dit jaar worden de wedstrijden weer gespeeld in de Sportcampus bij het Zuiderpark.

Vrijdag was de eerste speelronde en in deze speelronde kwamen teams uit de Lex Immers League en de Danny Bakker League in actie. Voor elke school was dit hun eerste wedstrijd van het seizoen. Iedereen had er veel zin in en zo was elke school dus erg gemotiveerd om hun eerste overwinning binnen te halen.

De eerste wedstrijd was in de Lex Immers League tussen Diamant Collega en het Johan de Witt College. Deze 2 scholen brachten een mooie wedstrijd waarbij veel kansen over en weer gingen. Het Johan de witt college was effectiever en won de wedstrijd met 2-5.

De tweede wedstrijd van deze speelronde was ook in de Lex Immers league. Het Edith Stein College nam het op tegen het Maris College. Deze wedstrijd was ook erg leuk om naar te kijken. Het Maris College wist de wedstrijd naar zich toe te trekken en won uiteindelijk met 1-4.

Na 2 leuke wedstrijden was ook de derde wedstrijd een feit. Deze wedstrijd was ook in de Lex Immers league, waarbij De Einder het opnam tegen het Roemer Visscher College. Dit was een wedstrijd met leuke acties en de bal bleef maar van het ene goal naar de ander gaan. Ook in deze wedstrijd kwam er een winnaar uit de strijd. Het Roemer Visscher College trok aan het langste eind en won met 1-3.

De laatste wedstrijd in de Lex immers League was tussen het Heldring College en het Zuid-West College. In deze knotsgekke wedstrijd was er twee keer een grote voorsprong. Eerst een 2-0 voorsprong en vervolgens een 2-4 voorsprong voor het andere team. Maar na een tweede helft vol kansen is de wedstrijd uiteindelijk geëindigd in een 4-4 gelijkspel.

Na mooie wedstrijden in de Lex Immers League was het de beurt aan teams uit de Danny Bakker League.

De eerste wedstrijd in de Danny Bakker League was tussen het Edith Steijn College en Lyceum Ypenburg. Deze wedstrijd was erg spannend tot de laatste seconden, uiteindelijk trok het Edith Steijn College de wedstrijd over de streep en won met 2-1.

De laatste wedstrijd van de eerste speelronde was in de Danny Bakker League tussen het Diamant College en Johan de Witt College. In deze wedstrijd gebeurde er veel. Het Johan de Witt College kwam het meest aan aanvallen toe en wist een 1-6 overwinning binnen te slepen.

We hebben erg genoten van de eerste speelronde met leuke wedstrijden, mooie acties en sportiviteit. De volgende speelronde is op 29 november, waarbij er wedstrijden op het programma staan uit de Nadine Noordam League en de Danny Bakker League.

Deel dit item

Founding Partners

  • ADO Den Haag in de Maatschappij
  • Gemeente Den Haag
  • Menzis
  • GGD

Preferred Suppliers

  • Parnassia