Nieuws & Verslagen

Nieuws

Het zit er dan op. Een jaar voor spektakel, verassingen en prachtige goals is voorbij. De organisatie kan niet meer genieten van het vrijdagspektakel in de Sportcampus Zuiderpark. De laatste vrijdag was er dan ook een om nooit te vergeten. De finales werden gespeeld en de prijzen verdeeld. Iedereen wou de eerste prijs pakken, want naast de beker en medailles ging de hele ploeg naar de laatste thuiswedstrijd van ADO Den Haag tegen Willem II. Van 16:00 tot 21:00 stond de druk er vol op in de breedtesporthal met af en toe "ontploffingsgevaar". Al met al een heerlijke afsluiter van een prachtig seizoen waarin kampioenen Heldring College MO17, Zuid West O16 en Edith Stein O14 werden gehuldigd en Hofstad MH drie keer de finale behaalde, maar helaas geen een keer won. We nemen iedereen kort mee in deze meeslepende avond.

Halve Finale Lex Immers League: Maris College O14 – Hofstad MH O14

Om 16:30 ging de eerste halve finale van start. Maris College was favoriet, maar moest Hofstad MH niet onderschatten. Sterspeler Jason was te laat en zo begon Maris College niet optimaal aan de wedstrijd. Dit terwijl Hofstad MH uit de startblokken schoot en vol druk gaven in de eerste helft. Het tempo leek wel van een topper in de Premier League. Een eerste helft waar beide ploegen weinig creëerde, maar ontzetten veel energie op de mat legden.

In de tweede helft maakten beide ploegen veel slordigheidsfoutjes. Dit werd Maris College fataal. Uit de counter scoorde Hofstad MH de 0-1. Ondanks de snelle 1-1 wist Hofstad MH weer toe te slaan. Dit resulteerde uiteindelijk in een overwinning voor Hofstad MH. De titelfavoriet in de Lex Immers League lag eruit, wat een verassing.

Halve Finale Lex Immers League: Diamant College O14 – Edith Stein College O14

Vervolgens was de tweede halve finale van start gegaan. Een finale waarin Edith Stein de gehele wedstrijd de betere ploeg was. Soufiane van Diamant maakte echter nog wel een wereldgoal, maar Diamant oogde verdedigend heel zwak. Het niet willen omschakelen, zorgde ervoor dat Edith Stein makkelijk met de winst er van door kon gaan. De finale was bekend!

Halve Finale Danny Bakker League: Zuid West College O16 – Edith Stein College

De Danny Bakker League begon met een zinderende halve finale. Zuid West en Edith Stein namen het tegen elkaar op. Zuid West beschikte een minuut voorn tijd nog over vier spelers, maar de laatste kwam heel rustig binnen gelopen, totdat hij besefte dat hij te laat was. Een minimale voorbereiding zorgde ervoor dat de spelers van Zuid West niet scherp begonnen. Hierdoor kon Edith Stein (die overigens geweldig speelden) twee keer op voorsprong komen. Pas aan het eind van de tweede helft rechte Zuid West hun rug. Met aanvoer van Georni, pakte Zuid West de overwinning.

Halve Finale Danny Bakker League: Diamant College O16 – Hofstad MH O16

Na de onderbouw kon ook de bovenbouw van Hofstad MH de finale bereiken. Diamant O16 had de moeilijke taak om het Hofstad MH moeilijk te maken en dit deden zij. In een zinderende wedstrijd wist Diamant continu terug te komen van een achterstand. Dit zorgde bij wantrouwen van Hofstad MH. Zij moesten tot het laatste moment strijden en pakten in de laatste minuten de overwinning. Diamant gaf op waardoor Hofstad MH uitliep naar een riante voorsprong. Ook Hofstad MH kon zich klaar maken voor de finale.

Finale Nadine Noordam League: Heldring College MO17 – Hofstad MH MO17

Dan was het tijd voor de eerste finale van de avond en dit beloofde wat. Even wat rust in de tent. De opgefokte, energievolle en drukke jongens maakte plaats voor de volwassen en rustige meisjes. Beide ploegen stonden vol spanning en de 100 schreeuwende supporters op de tribune zorgde er niet voor dat de meiden rustiger werden. Het zorgde wel voor een geweldige en beladen sfeer, zoals een finale hoort te zijn.

Beide ploegen speelde een hele gelijkwaardige wedstrijd, waardoor het vrij lang leek dat beide ploegen op de penalty’s afstevenden. In de eerste helft kregen beide ploegen een grote kans die niet werd benut. Dit was in de tweede helft ook het geval. Echter kwam toen een 1-1 stand op het scorebord te staan. Een stand dat ook de eindstand was.

Dit zorgde voor gespannen koppies tijdens de penaltyreeks. Beide ploegen misten 1 van de 2 penalty’s en waar Heldring haar laatste wist te scoren, miste de sterspeler van Hofstad MH. Heldring pakte de eerste titel van de avond in de Nadine Noordam League. Wat een wedstrijd.

Finale Lex Immer League: Hofstad MH O14 – Edith Stein O14

In de tweede finale lag het tempo weer ontzettend hoog. Hofstad MH en Edith Stein waren in de eerste helft gelijkwaardig aan elkaar. Terwijl hofstad MH de overhand van het spel had, speelde Edith Stein heel volwassen en rustig. Dit zorgde ervoor dat zij de tweede helft uitliepen naar een 6-3 voorsprong. Dit werd tevens de eindstand. Een gefrustreerd Hofstad MH en een blij Edith Stein. Edith Stein die veel complimenten krijgt voor hun spel. Zij speelde namelijk het hele seizoen onopgemerkt goed. Naast een goed team zorgde ook de goede trainer voor veel rust. Complimenten voor deze toppers!!

Finale Danny Bakker League: Zuid West O16 – Hofstad MH O16

De finale van de Danny Bakker League was tevens de derde finale voor een ploeg van Hofstad MH. Na twee tweede plaatsen was de bovenbouw zeer gedreven om de overwinning en de titel te pakken. Ook Zuid West wou deze wedstrijd winnen. Zij moesten het doen zonder keeper, want deze was spoorloos verdwenen. In de eerste helft lonkte de overwinning voor Hofstad MH. De teams waren aan elkaar gewaagd en waar Hofstad MH als een blok verdedigde, gaf Zuid West veel ruimte weg. Deze ruimte werd niet volop benut, waardoor de ploegen met 2-2 de rust in gingen.

In de tweede helft was Zuid West gefocust en de betere ploeg. Toch kreeg ook Hofstad MH een paar grote kansen. Zuid West kwam in de loop van de tweede helft op een 4-2 voorsprong. Twee minuten voor tijd scoorde Hofstad MH de aansluitingstreffer. Met nog 10 seconden op de klok kreeg Hofstad MH nog een dot van een kans op de gelijkmaker. Echter pakte de invalkeeper deze bal perfect.

Zuid West pakte na een meeslepend seizoen verdiend de titel in de Danny Bakker League. Hofstad MH wist weer niet de titel pakken en moest het met de tweede plaats doen maar ook dit was het vieren waard.

 

Deel dit item

Founding Partners

  • ADO Den Haag in de Maatschappij
  • Gemeente Den Haag
  • Menzis
  • Albert Heijn
  • GGD

Preferred Suppliers

  • Parnassia