Nieuws & Verslagen

Nieuws

Het is bij zover…over anderhalve week vinden de finales van de VO Voetbal League 2018/19 plaats en worden de prijzen verdeeld. In de Nadine Noordam League en de Lex Immers League zijn de finales bekend. De laatste speelronde in de Danny Bakker league zal ook voor deze competitie uitsluitsel geven: Wie gaan er naar de finales?

We starten met een team dat nog volop in de strijd is voor een finale plek. Johan de Witt O16 verdient op basis van een geheel seizoen door te gaan. Tijdens een wedstrijd hebben ze dit verpest door niet op te komen dagen. Het gevolg is dat Johan de Witt het niet meer in eigen hand heeft. Ze moeten alle punten behalen en hopen dat de concurrentie een steekje laat vallen. Dit zal dan moeten tegen het O16 team van de Einder. Zij verkeren de laatste wedstrijden in aardige vorm en laten zien over kwaliteit te beschikken.

Grootste concurrent van Johan de Witt is Hofstad MH. Zij spelen de volgende westrijd tegen Flex College. De fysieke ploeg van Hofstad speelt vaak op het rand, maar op een sportieve manier. Hiernaast leggen ze het tempo ontzettend hoog voor de tegenstander door vroeg druk te zetten. Tegen Flex College kan dit gevaarlijk zijn. Sterspeler Sohaib is in vorm en houdt ervan om onder druk te worden gezet. Mocht het Flex College aan hun sportieve plicht voldoen, kan dit nog een razend spannende wedstrijd worden.

Edith Stein is de volgende die aan de bak kan. De huidige nummer drie is ook verplicht om punten te pakken voor een kwalificatie op 12 april. Zij nemen het op tegen Roemer Visscher. Edith Stein fiets eigenlijk heel makkelijk en zonder op te vallen het seizoen door. Met meerdere O14-spelers is het razend knap dat er een derde plaats is bereikt. Pas vorige speelronde vielen ze op door 6-1 te winnen van de titelfavoriet. Roemer Visscher moet winnen om nog een hele kleine kans te houden op de finaledag. Mochten er hele gekke dingen gebeuren, kan Roemer Visscher hiervan profiteren. Dan moet het in ieder geval winnen en als hier een kans voor is, zal ik er vol voor gaan.

Daarna is het de beurt voor de topper van de dag. Nummer 2 Diamant speelt tegen nummer 1 Zuid West. Zuid West is al geplaatst, maar willen goed de finaledag in. Hiervoor zou er gewonnen moeten worden van Diamant. Diamant heeft een overwinning nodig om zich te plaatsen voor de finale. Ook Diamant draait een goed seizoen en moeten dit afsluiten met een finaledag. We hopen tijdens deze wedstrijd op een groot spektakel.

We sluiten af met een wedstrijd voor de eer. Zowel Heldring als Maris hebben geen finaleplek kunnen bemachtigen. Het zal zuur zijn, maar volgend jaar is er weer een nieuwe kans. Toch had Heldring College met het materiaal een hogere klassering kunnen behalen. Voor Maris was het een moeilijk seizoen met veel tegenslagen. Hopelijk kunnen zij volgend jaar een stabielere ploeg op de been brengen. Hierbij zal een overwinning in de laatste wedstrijd kunnen bijdragen.

Deel dit item

Founding Partners

  • ADO Den Haag in de Maatschappij
  • Gemeente Den Haag
  • Menzis
  • Albert Heijn
  • GGD

Preferred Suppliers

  • Parnassia