Nieuws & Verslagen

Nieuws

Tijdens speelronde 14 werd de finale van de VO Voetbal League bekend. Na de themabijeenkomst over “Gezond Leven” van de GGD namen de overige vier meidenteams het tegen elkaar op. In zaal B was het de voorlaatste wedstrijd voor de Danny Bakker League. Voor veel teams een laatste kans op hun seizoen te verlengen naar de finales.

Nadine Noordam

In de topsporthal nam Heldring MO17 het op Roemer Visscher College. De eerste halve finale van de VO Voetbal League 2018/19 begon scherp met een vroege voorsprong voor Roemer Visscher. Hun start was uitmuntend en hier wist Heldring College geen raad mee. Na 5 minuten herpakte Heldring College zich en mede door Kayanat. Heldring ging met 3-1 de rust in. Helaas werd het de tweede helft niet meer spannend. Heldring liep uit in de score, doordat Roemer Visscher het achterin niet dicht hiel. Heldring College pakte met een 7-3 overwinning de eerste finaleplek.

Voor Hofstad MH en Diamant licht de tweede finaleplek voor het grijpen. Echter moet deze plaats in een onderling duel uitgevochten worden. In een spannend duel was het uiteindelijk Hofstad MH die naar de finales ging van de VO Voetbal League. De wedstrijd was vanaf de eerste minuut spannend. Lang stond er een gelijke stand op het scorebord, maar in de tweede helft pakte Hofstad MH de leiding. Uiteindelijk wonnen zij met 4-2 de wedstrijd.

Finale Nadine Noordam League

12-4 18:30 Heldring College MO17 – Hofstad MH Mo17

Voor de wedstrijden ontving Hanke van de GGD alle dames voor een themabijeenkomst over gezonde voeding en suikers. Alle teams waren aanwezig met hun spelers om deze interactieve les bij te wonen. Complimenten voor de teams en een hartelijke dank naar onze partner voor deze bijeenkomst.

Danny Bakker League

Terwijl de finale in de Nadine Noordam League al bekend is, spelen de O16-teams in de Danny Bakker League nog voor de halve finale plaatsen. Hier een kort overzicht van de gespeelde wedstrijden.

Koploper Zuid West leed zeer terecht hun eerste verlies van het seizoen. Edith Stein speelde Zuid West vanaf de eerste minuut van de mat. Een 6-1 overwinning voor Zuid West was het gevolg. Zuid West moet zich herpakken voor de finales. Edith Stein staat op een stabiele derde plaats en moet nog een wedstrijd punten pakken.

De topper tussen Johan de Wit en Hofstad MH was er een om niet snel te vergeten. Beide ploegen probeerde 30 min. lang met passie, strijd en inzet de wedstrijd te winnen. Beide keepers kregen een hoop te doen, waarin Eray van Johan de Witt uitblonk. Hij pakte met een 2-1 voorsprong bal op bal. Echter kon hij niet voorkomen dat, in de laatste minuut, de verdiende gelijkmaker werd gemaakt door Mo. Een gelijkspel waar beide ploegen niks mee opschieten. De laatste wedstrijd in essentieel voor een finale plek. Voor Johan de Wit (momenteel vijfde) wordt de laatste week ontzettend belangrijk.

Nummer twee Diamant verspeelde kostbare punten tegen het Roemer Visscher College. In een iets wat slap e saai duel eindigde het in 1-1. Voor Roemer Visscher is het seizoen als een nachtkaars uitgegaan. Een paar weken geleden deed de ploeg mee om de bovenste plaatsen, maar dit werd in de laatste weken vergooid. Diamant moet de laatste week ook nog punten pakken om zich te verzekeren van een kwalificatieplek voor 12 april.

Flex College en Maris College speelde een vriendschappelijke wedstrijd, omdat Maris College niet over genoeg spelers beschikte. In het vriendschappelijke duel werd ontzettend veel gescoord. Sohaib van Flex College blonk uit en scoorde het een naar het andere doelpunt voor zijn ploeg. De wedstrijd werd afgedaan met een 5-0 overwinning voor het Flex College.

Heldring College speelde een matige pot tegen de Einder. Tijdens de wedstrijd hadden ze moeite om de overhand te nemen. Compliment naar de Einder die vrij compact en goed speelde. Toch konden ze niet voorkomen dat er na 24 minuten spelen een 4-2 op het scorebord stond.

Een zeer spannende speelronde in de Danny Bakker League waarin theoretisch nog zes ploegen naar de finaledag kunnen.

 

Deel dit item

Founding Partners

  • ADO Den Haag in de Maatschappij
  • Gemeente Den Haag
  • Menzis
  • Albert Heijn
  • GGD

Preferred Suppliers

  • Parnassia