Nieuws & Verslagen

Nieuws

Speelronde 13 was er een om niet snel te vergeten. De Top-4 van de Lex Immers League is bekend zij worden op 12 april verwacht bij de finaledagen. Het programma hiervoor wordt op 8-4-2019 bekend gemaakt via onze kanalen. We nemen jullie even kort door de wedstrijden van elke league heen. Hierin is de spanning bij de wedstrijden van de Danny Bakker league nog zeer spannend

Lex Immers League (O14)

In de tosporthal werd er gestart met een wedstrijd tussen titelkandidaat Maris O14 en laagvlieger de Einder. In deze wedstrijd was Maris O14 een paar maten te groot voor de Einder. De wedstrijd eindigde in een 7-0 overwinning. Speler van de week Amine had een groot aandeel. Maris College kan zich gaan opmaken voor de finales op 12 april.

Lyceum Ypenburg kon hun goede vorm niet laten zien tegen Heldring O14. In deze wedstrijd was Heldring de betere ploeg. Dit resulteerde in een 4-1 overwinning voor Heldring. Helaas was dit niet genoeg voor een finaleplek. Hier komen ze namelijk een punt te kort voor. Volgend seizoen hoopt Heldring wel weer voor de prijzen te strijden.

Edith Stein moest winnen van Roemer Visscher om een finale plek te bemachtigen. Roemer Visscher mist al een hoop wedstrijden Bailor en Rayvien. Hierdoor hebben zij het ontzettend moeilijk. Na een goede start konden zij deze niet doortrekken. Hierdoor lopen ze een finaleplek mis. Edith Stein was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Zij wonnen met 6-2 en kunnen zich opmaken voor de finales.

Diamant had ook nog de punten nodig. Na de aanwezigheid bij de themabijeenkomst wisten zij dat de finaleplek binnen was. Toch speelde zij een foutloze wedstrijd tegen Zuid-West. Einduitslag was 4-0.

Hofstad MH is misschien wel de revelatie van het seizoen. Begonnen heel slecht, maar hebben zich naar de finales weten te schoppen. Met een kwaliteitsimpuls en keihard werken wonnen zij wedstrijd op wedstrijd. Nu moesten ze tegen Rebound hun finaleplaats vaststellen. De wedstrijd was al gespeeld, omdat Rebound niet aanwezig was. In een oefenwedstrijd werd het 10-0 voor Hofstad MH, maar de wedstrijd werd reglementair met een 5-0 afgedaan. Hofstad MH O14 is de underdog voor de titel.

Op 12 April kunt u dus de volgende spectaculaire wedstrijden verwachten:

Maris College O14 – Hofstad MH O14

Diamant College O14 – Edith Stein College O14

Danny Bakker League

In deze League is het nog steeds spannend. Met nog twee wedstrijden te gaan is er van alles mogelijk.

De Einder speelde tegen Hofstad MH. Hofstad MH moest winnen voor de eindklassering. Ze begonnen slecht en stonden binnen no time met 2-0 achter. Hierna herpakte ze zich en kwamen zij met 3-2 voor. De wedstrijd had alles en werd ontzettend spannend. Ook bij de spelers liep deze spanning hoog op. Dit resulteerde in een 4-4 een minuut voor tijd. Hierna werd het voor twee spelers te veel. Zij misdroegen zich op het veld en de wedstrijd werd afgefloten. Jammer van zo een heerlijke pot.

Heldring O16 wist het koploper Zuid West heel moeilijk te maken. Zuid West was zonder trainer vrij laks en arrogant. Hiervoor werden zij bijna afgestraft. In een eveneens beladen wedstrijd won Zuid West met 5-4. Zij kunnen zich opmaken voor de finaledag en zijn nu nog ongeslagen.

Edith Stein O16 won haar wedstrijd overtuigend van het kwakkelende Flex College. Edith Stein heeft de punten nodig om uitzicht te houden op de finales. In deze wedstrijd waren ze met 7-2 te sterk. Flex begon goed, maar helaas was het verval groot.

Maris O16 en Diamant O16 maakte er een waar spektakelstuk van. Maris College wou hun goede vorm doorpakken met een overwinning, maar diamant had de punten nodig om aan de goede kant van de streep te blijven. Deze zeer spannende wedstrijd ging op en neer. Vlak voor tijd scoorde diamant de beslissende treffer. Met een 5-4 overwinning gingen hun naar de laatste twee wedstrijden. Diamant moet nog een overwinning pakker om zeker te zijn van een finaleplaats.

Roemer Visscher O16 gaf hun finaleplaats zeer eenvoudig uit handen. Roemer Visscher miste een paar sterkouders en dit werd hun fataal. Zij werden helemaal weggespeeld door het goede team van Johan de Witt. Johan de Witt blijft hierdoor nog vol in de race voor een finaleplaats.

Deel dit item

Founding Partners

  • ADO Den Haag in de Maatschappij
  • Gemeente Den Haag
  • Menzis
  • Albert Heijn
  • GGD

Preferred Suppliers

  • Parnassia