Nieuws & Verslagen

Nieuws

Ook in de 12de speelronde was het weer genieten. Veel goede wedstrijden in een dubbelprogramma. O14 en O16 teams mochten hun kwaliteiten laten zien op het veld. Gelukkig deden de teams het ook.

Topsporthal

In de topsporthal werden vier wedstrijden in de Danny Bakker League gespeeld. Allereerst speelde titelkandidaat Zuid West een wedstrijd tegen Flex College. Zuid West kwam al vroeg op voorsprong en gaf dit niet meer weg. Flex College speelde een hele goede pot en had meer verdiend. Keeper Mounir van Zuid West maakte meerdere fenomenale reddingen om doelpunten van het Flex College te voorkomen. Een eindstand van 3-0 was iets te geflatteerd. Zuid West komt hiermee na zes wedstrijden spelen op 40 punten en is de alleenheerser van de Danny Bakker League.

Heldring en Edith Stein maakte er in de tweede wedstrijd een spektakelstuk van. Edith Stein kwam op voorsprong, maar gaf deze weer weg. Counters werden afgestraft door Heldring College. In de tweede helft wist Edith Stein de kansen niet te benutten. Meerder kansen werden om zeep geholpen. Hierdoor won Heldring met 4-3 de wedstrijd. Voor Edith Stein had er zeker meer in gezeten. Beide ploegen hebben nog uitzicht op een plek in de kruisfinales.

Daarna was het tijd voor Maris College en de einder om uit te maken wie de beste is. Maris leek deze wedstrijd eenvoudig naar zich toe te trekken. In de eerste helft pakte zij namelijk een 2-0 voorsprong. Toen besloot de Einder om de keeper in te wisselen voor een veldspeler. Hierdoor kwam er veel druk te staan op het team van Maris College. In de slotfase maakte de Einder de verdiende aansluiting, maar hier bleef het bij.

Laatste wedstrijd in de topsporthal was een onderonsje tussen Johan de Witt en Diamant. Beide ploegen zijn met een derde en vierde plaats nog volop in de race voor de finaledag. Echter bleek het technische team van Johan de Witt een maatje te groot voor de fysieke ploeg van Diamant. In een iets wat grimmig potje eindigde het in een 4-1 overwinning voor Johan de Witt. Johan de Witt is misschien ook een outsider voor de titel.

Breedtesporthal B

In de andere zaal speelde de Lex Immers League een gehele speelronde vol met verassingen. Roemer Visscher was niet opgewassen tegen het voetbalgeweld van Diamant. Een wedstrijd die er nooit een werd eindigde in een 7-1 overwinning voor Diamant.

Zuid West wist van een 5-0 achterstand terug te komen tegen Edith Stein om dit vervolgens om te zetten naar een 8-5 overwinning. Edith Stein zakt hierdoor naar de derde plaats en voelt de hete adem van Hofstad MH in hun nek hijgen.

Maris College behield hun ongeslagen status. De koploper ging in een duel simpel langs Lyceum Ypeburg. Titelfavouriet Maris College is met 52 punten als eerste geplaatst voor de finaledag. Voor Lyceum Ypenburg is het een mooi seizoen geweest. Na een zwak begin hebben zij laten zien over totaalvoetbal te beschikken. Hopelijk kunnen zij dit volgend seizoen verder ontwikkelen. Het duel eindigde in 5-2.

Heldring college won met dezelfde cijfers van Rebound. In deze wedstrijd was Helding College de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Rebound kwam hier niet aan te pas. Heldring kan zich nog plaatsen. Echter hebben zij hier wel een misstap van een van de concurrenten voor nodig.

Hofstad MH won eenvoudig van De Einder (10-1). De Einder beschikte over te weinig man en de wedstrijd werd officieel reglementeer met 5-0 verloren. Door een paar invalkrachten kon de Einder gewoon voetballen. Hofstad MH dendert door naar de finaledagen. Een outsider voor de titel met veel kwaliteit.

De laatste wedstrijd was een duel om de bovenste plaatsen van de Danny Bakker League. Hierin namen Roemer Visscher en Hofstad MH het tegen elkaar op. Hofstad MH begon scherp aan de wedstrijd en kwam snel op voorsprong. Na 3-0 werd Roemer Visscher wakker. Uiteindelijk konden zij er niks meer aan doen en ging Hofstad MH er met een 5-3 overwinning vandoor. Beide ploegen maken nog kans op de finale. Hofstad MH heeft met hun tweede plek een betere positie.

Al met al was het weer genieten. Volgende week weer een dubbele speelronde. Voor de Lex Immers League is dit de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar onze Instagram: #adovovl

Deel dit item

Founding Partners

  • ADO Den Haag in de Maatschappij
  • Gemeente Den Haag
  • Menzis
  • Albert Heijn
  • GGD

Preferred Suppliers

  • Parnassia