Nieuws & Verslagen

Nieuws

De finaledag komt dichterbij en dit is te merken bij de teams. Veel teams leggen de druk hoog en dit zorgde voor een geweldige speelronde met veel verassingen. Haagse Norm was van de partij om alle teams te voorzien van een interactieve themabijeenkomst over Respect & Sportiviteit. Alle teams waren bij deze bijeenkomsten aanwezig en kregen 2 extra punten!

De Nadine Noordam League is afgelopen en vervolgd zich in de kruisfinales. De vier ploegen waren al bekend door het vroegtijdig stoppen van de Einder en Rebound. In de laatste wedstrijd was er voor Roemer Visscher de mogelijkheid om over Diamant heen te klimmen in de eindklassering. In een onderling duel tussen Diamant en Roemer Visscher bleef het steken op een 3-3 gelijkspel. De stand bleef dus gehandhaafd.

Op 29-03-2019 spelen de meiden hun halve finales. Dit zijn de halve finales:

Heldring College MO17 – Roemer Visscher College MO17

Hofstad Mavo Havo MO17 – Diamant MO17

Naast de Nadine Noordam League werden alle overige wedstrijden gespeeld van de Danny Bakker en Lex Immer League in twee zalen van Sportcampus Zuiderpark. Een kort overzicht van de overige wedstrijden.

Zuid West O14 werd pas laat wakker in de wedstrijd tegen Heldring O14. Na een weggeven voorsprong maakte Zuid West tot twee keer toe de aansluitingstreffer. Echter bleef Heldring College solide spelen en maakte paar minuten voor tijd de 4-2. Dit was de beslissing in de wedstrijd. Heldring College stijgt naar de vijfde plaats en heeft nog hoop op de finaledag. Dan zullen de spelers geen enkel steekje mogen laten vallen de komende weken.

Hofstad MH O14 en Edith Stein O14 maakte er een waar spektakelstuk van. Beide ploegen hadden hun fases in de wedstrijd. Hofstad MH stond in de tweede helft 6-4 achter, maar wist dit in de laatste minuten om te draaien. 10 seconden voor tijd scoorde Hofstad MH de winnende (7-6). Marwan excelleerde met een hattrick en was de gevierde man. Edith Stein pakte hun verlies en staan momenteel derde in de competitie. Hofstad MH heeft net als Heldring nog uitzicht op de finaledag.

Rebound was een maatje te groot voor de Einder. De eerste 10 minuten ging deze wedstrijd gelijk op, maar door twee terechte penalty’s liep Rebound uit naar een voorsprong. In de tweede helft kon de Einder het niet meer opbrengen en dit zorgde voor een 8-2 overwinning voor Rebound. Iets te geflatteerd als je het mij vraagt.

Het gevecht om de koppositie in de Lex Immers League was een pittige wedstrijd tussen Maris College en Diamant. Maris College kwam explosief uit de startblokken en stond vrij vroeg op een 2-0 voorsprong. Jason was weer geweldig en hier kon Diamant geen tegenwicht aan geven. De wedstrijd werd nooit een wedstrijd en Maris liep uit naar een 6-2 overwinning.

De verassing van de dag kwam uit een wedstrijd tussen Lyceum Ypenburg en Roemer Visscher. Lyceum Ypenburg pakte namelijk hun eerste “gespeelde” overwinning. Lyceum Ypenburg speelde zeer gedecideerd en waren in balbezit bij vlagen fenomenaal. De 2-1 overwinning was voor Roemer Visscher een grote klap. Roemer Visscher staat nu vierde en voelt de hete adem van verschillende ploegen. Zij moeten zich herpakken om de finaledag te behalen.

Roemer Visscher O16 speelde geweldig tegen de Einder O16. Ze beschikken over technisch materiaal en hebben tegenwoordig ook de wil om samen te spelen. Met en veel hoger tempo braken ze de Einder al vroeg in de wedstrijd op. Roemer Visscher won met 2-7 en pakt de vierde plaats af van Edith Stein. Roemer Visscher is zeker een van de ploegen om rekening mee te houden tijdens de finaledag.

Het vernieuwde Heldring O16 blonk uit tegen het Flex College. Flex College bracht meerdere malen de spanning terug in de wedstrijd, maar het was Eric die met meerdere goals bepalend was. De wedstrijd eindigde in een 6-3 overwinning voor Heldring College.

Het toetje van de dag was een wedstrijd tussen Johan de Wit en Zuid West O16. Beide ploegen zijn titelfavoriet in de Danny Bakker League en dit lieten beide ploegen zien ook. Het was smullen geblazen van het tempo, positiespel en individuele acties. Er werd op het randje gespeeld en beide ploegen gooide hun fysiek in de strijd. Dit zorgde voor een pittige wedstrijd voor de scheids die vaak op zijn fluitje moest blazen. Tijdens deze wedstrijd was er wederzijds respect, waardoor de strijd werd geaccepteerd. Het tempo lag zo ontzettend hoog dat beide ploegen met een keer raken de aanval zochten. Dit resulteerde in veel kansen, maar er stonden twee goede keepers op goal. Zuid West pakte vlak voor tijd de 2-1 voorsprong en was tijdens de wedstrijd iets beter. Uiteindelijk won Zuid West de wedstrijd met 2-1. Dit was de beste pot die is gespeeld in de VO Voetbal League dit seizoen. Complimenten voor beide ploegen!!

Met deze fenomenale wedstrijd sluiten we deze speelronde af. Volgende week is er geen speelronde i.v.m. de vakantie. We hervatten de competitie op 8-3-2019 met de Lex Immers League. Hiernaast zal Parnassia de themabijeenkomst over verslavingen aan deze ploegen geven. De organisatie wenst iedereen een fijne vakantie!!

Deel dit item

Founding Partners

  • ADO Den Haag in de Maatschappij
  • Gemeente Den Haag
  • Menzis
  • Albert Heijn
  • GGD

Preferred Suppliers

  • Parnassia