Nieuws & Verslagen

Nieuws

In de negende speelronde was het de beurt aan de Lex Immers League om een gehele speelronde te spelen. Vervolgens eindigde we de dag met twee onderonsjes in de Danny Bakker League. Deze vier teams verdiende vier extra punten door een gevolgde themabijeenkomst van de Haagse Norm. Hiervoor willen wij graag Mark en Redouan bedanken.

Diamant kon de koppositie overnemen in de Lex Immers League. Dan moest Diamant wel afrekenen met het laag geklasseerde Lyceum Ypenburg. Ik val in herhaling dat deze ploeg het beste positiespel speelt van de VOVL alleen zichzelf nooit beloond. Ook vandaag was weer een voorbeeld hiervan. Diamant begon niet scherp, maar heeft met Mo iemand die op de bepalende momenten goals kan maken. Ook wanneer zijn ploeg totaal niet brengt wat van hun verwacht wordt. Lyceum Ypenburg speelde daarentegen een hele goede pot en had meer verdiend. Daar wisten Rick en Marouane niet bepalend te zijn in het afwerken. Diamant won met 3-2 en pakte de koppositie. Hoogtepunt was een uitgespeelde goal van Lyceum Ypenburg met een geweldig driehoekje!

Rebound O14 was weer eens compleet en had een ander team opgesteld in deze wedstrijd. Hun titelaspiraties zijn verkeken en dit valt niet te zeggen over tegenstander Edith Stein. Edith Stein moest winnen om gelijk te komen met koploper Diamant. Edith Stein was in de eerste helft de betere ploeg en Rebound maakte gebruik van countervoetbal. Hierdoor bleef de wedstrijd spannen en werd er om en om gescoord. Edith Stein kwam op 4-2 voorsprong en de aansluiting was te laat. Zo eindigde deze clash in 4-3. Edith Stein O14 is een echt team met verschillende kwaliteiten. Zij beschikken niet over echte uitblinkers, maar wel over een geweldig team.

Medekoploper Roemer Visscher nam het zonder sterspelers Rayvien en Bailor op tegen de Einder. De Einder heeft nog geen overwinning gepakt en wou dus dolgraag een keer winnen. Zij begonnen zeer verdedigend en lokte Roemer Visscher uit de tent. Roemer Visscher had het heel zwaar en kwam net voor rust op een verdiende 1-0 voorspron. Vervolgens liepen ze uit naar 2-0 en had Roemer Visscher de verdiende overwinning binnen.

Heldring en Hofstad MH waren twee ploegen in aardige vorm. Beide ploegen hadden ook een overwinning nodig in deze wedstrijd om uitzicht te houden op de finale dag. Beide ploegen begonnen sterk en de wedstrijd ging op en neer. We gingen rusten met een 2-2 stand en dit potje was een van de betere op deze dag. In de tweede helft drukte Hofstad MH door naar 4-2. Daarna liet Heldring de kopjes hangen waardoor Marouane van Hofstad MH zijn hattrick compleet maakte. Een geweldige spits met een goede drive. Af en toe moet hij wel leren om zijn overzicht te behouden.

Maris College wist zonder hun sterspeler Jason de koppositie te behouden in de Lex Immers League. Maris was veelste sterk voor Zuid West College. In en eneverende wedstrijd liep Maris al snel uit naar een 3-0 voorsprong. Vervolgen was de eindstand 4-1. Hiermee heeft Maris nog steeds geen wedstrijd verloren en is dus duidelijk titelkandidaat in de Lex Immers League

De Danny Bakker League begon met een ontmoeting tussen Diamant en Hofstad MH. Diamant wist dat het zonder overwinning ook de voorlopige koppositie van Zuid West afpakte en dit leek van het team af te lezen. Hofstad MH was veel sterker en deze fysieke ploeg drukte de score uit in een mooie 6-2 overwinning. Hierin was een belangrijke rol weggelegd voor Mo. Hij scoorde aan de lopende band. Door de overwinning kan Hofstad MH hoop houden op de finaledag. Aan Zuid West de beurt om aanstaande vrijdag hun koppositie terug te veroveren.

In de laastte ontmoeting won Edith Stein met 4-1 van Maris College. Door persoonlijke afwezigheid tijdens de wedstrijd kan ik hier geen verslaglegging van doen. Wel zijn beide ploegen aanwezig geweest bij de themabijeenkomst van Haagse Norm. Hiervoor krijgen beide teams tewee extra punten.

Aanstaande vrijdag is Haags Norm aanwezig voor alle overige teams. Hierbij is het dus essentieel om het programma te bekijken. Hiernaast is er een dubbel programma. Kijk dus goed in welke zaal jouw wedstrijd gepland staat.

Voor alle beelden: #ADOVOVL op Instagram

Deel dit item

Founding Partners

  • ADO Den Haag in de Maatschappij
  • Gemeente Den Haag
  • Menzis
  • Albert Heijn
  • GGD

Preferred Suppliers

  • Parnassia