Nieuws & Verslagen

Nieuws

Afgelopen vrijdag stond speelronde 8 op het programma in de Zuiderpark Campus. Het was de beurt aan de Danny Bakker en Nadine Noordam League. De competitie duurt nog twee maanden en de finaledag komt in zicht voor sommige ploegen, maar er zijn ook nog tal van ploegen waar de finaledag nog zeer onzeker is.

Eerste wedstrijd was een duel tussen Diamant en Heldring College. Deze twee ploegen konden onderling uitmaken wie aan kop kwam in de Nadine Noordam League. In een enerverende wedstrijd wisten beide ploegen twee keer het net te vinden. Diamant kwam met 1-0 voor, maar kon deze voorsprong niet lang vasthouden. Heldring miste Sedayah en dit was te merken tijdens deze wedstrijd. Vanuit achteruit werd een lager tempo gehanteerd en hierdoor gaf Heldring, Maris de tijd om te schakelen naar verdediging. Door deze remise bleef Heldring koploper.

De volgende twee wedstrijden waren afgelast. Dit betekende dat Roemer Visscher en Hofstad MH een oefenwedstrijd speelde. In deze wedstrijd speelde RVC met Kaya van Heldring. Zij was met een hattrick bepalend voor RVC. Hofstad MH scoorde ook drie keer en speelde heel goed positiespel. Hofstad MH MO17 ontwikkeld zich week op week en kan wel is een van de verassingen worden op de finaledag. Uiteindelijk won RVC met 4-3 de wedstrijd.

Vervolgens was het de beurt aan een wedstrijd wat nooit een wedstrijd werd. Maris College nam het op tegen Hofstad MH en laatstgenoemde speelde ontzettend gedreven. Continu druk op de bal en elke kans werd uitgespeeld en afgestraft. Het leek wel of het Hofstad MH nieuwe energie heeft gevonden. De klasse en schoonheid droop van de goals af. Maris was niet bij machten om Hofstad MH tegen te houden. Uiteindelijk was de frustratie bij trainer en spelers groot. Hierdoor liep de score uit naar 7-1 voor Hofstad MH.

Titelfavoriet Zuid West kon in een wedstrijd tegen de Einder de koppositie van Johan de Witt afpakken. Door twee snelle goals van de spits stond Zuid West al vrij snel voor. Hierna was het een kwestie van uitvoetballen en dit bracht de Einder in stelling om de 2-1 op het scorebord te zetten. De Einder speelde degelijk voetbal, maar kon het Zuid West niet moeilijk maken. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 3-1 op slot gegooid. Toch krijg je het gevoel dat Zuid West op 70% hun wedstrijden speelt. Dit zal door andere tegenstander binnenkort worden afgestraft.

Flex College en Roemer Visscher maakte er een spektakelstuk van. Roemer Visscheer speelde met andere spelers dan in de voorgaande wedstrijden. De sterkhouders van het team waren niet aanwezig en dit resulteerde in een op voorhand moeilijke wedstrijd. Het Flex College was op volle oorlogssterkte en waren vastberaden de drie punten naar huis te nemen. Toch stond het binnen 20 seconden 1-0 voor Roemer Visscher. De spits schrok van het doelpunt die hij maakte, maar hij zat er gewoon in. Vervolgens liep Roemer Visscher uit naar 3-0. Flex College werd wakker en verhoogde het tempo. Ze maakte twee minuten voor tijd de aansluitingstreffer, maar het bleef 2-3.

De laatste pot was toch wel het toetje op deze speelronde. Diamant was in vorm na verschillende overwinningen en Mo en Kris waren aanwezig. Kris die een speler is die elk team wilt hebben. Hij liep een grove 5 km. In een wedstrijd van 24 minuten. Heldring stond met 4 nieuwe spelers. Hierdoor kwam de hekkensluiter op een 1-0 voorsprong door de geweldig spelende Eric. Ook de 2-0 kwam van zijn voet. Hierna stelde Diamant orde op zaken en won de wedstrijd met 3-2. Mede door Kris en Mo die geweldig speelde.

Deel dit item

Founding Partners

  • ADO Den Haag in de Maatschappij
  • Gemeente Den Haag
  • Menzis
  • Albert Heijn
  • GGD

Preferred Suppliers

  • Parnassia