Nieuws & Verslagen

Nieuws

Afgelopen vrijdag was de zevende speelronde van de VO Voetbal League in de Topsporthal van de campus Zuiderpark. Bij de meeste wedstrijden stonden afmeldingen centraal. Veel wedstrijden eindigden in hierdoor in een 5-0 stand. De organisatie hoopt in het vervolg minder afmeldingen te krijgen.

In de eerste wedstrijd pakte Maris College als enige de koppositie in de Lex Immers League. In een wedstrijd tegen topconcurrent Edith Stein werd het 3-1 voor Maris. Maris hanteerde een hoog tempo in de gehele wedstrijd en hier had Edith Stein weinig op in te brengen. Edith Stein verdedigde de gehele wedstrijd en hun keeper blonk uit. Hiermee is Maris topfavoriet voor de titel mede door het verlies van Roemer Visscher.

In de tweede wedstrijd kwam Rebound niet opdagen. Zij speelde tegen Lyceum Ypenburg. Lyceum Ypenburg ging voor de eerste drie punten en kregen deze op een hele makkelijke wijze. Gelukkig was Maris College aanwezig om een extra wedstrijd te spelen.

Hierna was het de beurt aan Zuid West en De Einder om in een onderling duel uit te vechten en de laatste plaatsen te verdelen. Ook deze wedstrijd was voor het begin al gespeeld, want de Einder kwam niet opdagen en beschikte over twee spelers. Dit betekende dat Zuid West met 5-0 won.

Hierna stond de wedstrijd tussen Roemer Visscher en Heldring College op het programma. Roemer Visscher was nog ongeslagen, maar hun beste speler (Rayvien) was te laat. Dit was een groot gemis voor Roemer Visscher. Gelukkig was Bailor aanwezig om het spel van Roemer Visscher te creëren. Heldring College speelde zonder hun kleding, doordat hun trainer zich ziek had afgemeld een kwartier voor de wedstrijd. Hierdoor hadden zij geen goede voorbereiding en speelde verschillende spelers in hun spijkerbroek. In een zinderende wedstrijd kwam Heldring op een 2-0 voorsprong. Hierin speelde Sefedinne een geweldige rol. Hij liep in 30 minuten ongeveer 5 km. Op een zaalvoetbalveld. 2 minuten voor het einde maakte Roemer Visscher de aansluitingstreffer. Hierna werd de wedstrijd zeer spannend, maar het bleef bij een treffer voor Roemer Visscher. Hierdoor kan Heldring nog dromen van een plek op de finaledag.

Hofstad MAVO en Diamant zorgde voor een waar spektakelstuk. Dit kon de organisatie wel gebruiken. Diamant was op volle oorlogssterkte en bij Hofstad MH speelde hun nieuwe aanwinst mee. Mo was een van de smaakmakers van deze wedstrijd met 3 doelpunten. In een zinderend wedstrijd had Diamant de laatste adem. Zij wonnen namelijk de 5-4 overwinning en pakken de tweede plaats op de ranglijst. Hiermee is Diamant College een potentiële kanshebber voor de finaledagen. Hofstad MH moet wedstrijden gaan winnen kom kans te maken op de finaledagen. Zij staan momenteel op de zesde plaats.

De laatste wedstrijd was een wedstrijd in de Danny Bakker League. Koploper Johan de Witt nam het op tegen Edith Stein. Johan de Witt sterspelers waren niet aanwezig waardoor de koploper over te weinig spelers beschikte. Door dit vervelende voorval won Edith Stein deze wedstrijd met 5-0. Hierdoor is Johan de Witt nog koploper, maar kunen zij volgende week ingehaald worden door een hoop teams.

Helaas zijn er deze speelronde geen foto’s gemaakt. Deze worden vanaf komende speelronde weer gemaakt!! Voor filmpjes van deze speelronde verwijzen we u graag naar onze Instagram: #adovovl

Deel dit item

Founding Partners

  • ADO Den Haag in de Maatschappij
  • Gemeente Den Haag
  • Menzis
  • Albert Heijn
  • GGD

Preferred Suppliers

  • Parnassia