Nieuws & Verslagen

Nieuws

Afgelopen vrijdag begon de VO Voetbal League met een paar spectaculaire wedstrijden in de Lex Immer League. Hierna was het de beurt aan twee teams van de Danny Bakker League die streden om hun eerste overwinning.

De eerste wedstrijd van het seizoen was er een tussen titelhouder Edith Stein en Diamant College. Beide teams waren zeer gedreven om de eerste punten van het seizoen te bemachtigen. In een enerverende wedstrijd kwam Edith Stein met 3-0 voor. Hierna scoorden de Diamant uit een goede aanval 1-3. Uiteindelijk bleek de titelhouder een maatje te groot voor het Diamant College, maar Diamant heeft veel kwaliteit in de ploeg en kan ook dit jaar weer voor een top-5 klassering gaan.

De tweede wedstrijd werd eigenlijk nooit een wedstrijd. Het Heldring College speelde tegen De Einder. De Einder had voor hun eerste competitiewedstrijd spelersproblemen. Er kwamen vier spelers opdagen en het gevolg hiervan was dat het Heldring College maar liefst 15 keer kon scoren. Dit moet een leerpunt zijn voor De Einder. Hopelijk beschikt De Einder de volgende wedstrijd weer over genoeg spelers.

Hierna was het de beurt aan Hofstad MAVO en Lyceum Ypenburg. Ook dit werd nooit een echte wedstrijd. Hofstad MAVO beschikt over spelers met ontzettend veel individuele kwaliteiten en hier had het Lyceum Ypenburg vanaf de eerste minuut moeite mee. Complimenten voor de inzet en de werklust van Lyceum Ypenburg, maar zij konden helaas niks veranderen aan de 8-0 die even later op het scorebord stond.

De laatste wedstrijd in de topsporthal werd er een voor in de boeken. In een onderling duel tussen Maris College en Rebound School was het genieten geblazen. Op hoog tempo werd de ene na de andere prachtaanval opgezet. Hiernaast een handje vol individuele acties en fel maar sportief spel maakte van deze wedstrijd een topwedstrijd. Twee gelijk opgaande teams met uitzonderlijke kwaliteiten. Dit zijn teams waar rekening mee gehouden moet worden. Net wanneer je dacht dat de Rebound school aan het langste eind trok en de wedstrijd won, was het Maris College die er met de overwinning van doorging (3-2).

In zaal B werd de laatste wedstrijd in de Lex Immers League gespeeld. Het betrof een wedstrijd tussen Roemer Visscher College en SG Zuid West. Het RVC speelde fases ontzettend goed. Hiernaast hadden zij ook mindere fases waarin SG Zuid West een goal probeerde te forceren. Echter stond de keeper van RVC telkens goed opgesteld. Uiteindelijk won het RVC deze wedstrijd verdiend met 5-1.

Diamant College en Edith Stein mochten de Danny Bakker League in Breedtesporthal B om 19:45 aftrappen. Het Edith Stein O16-team had door afmeldingen veel weg van het O14-team. Hierdoor was het van te voren bekend voor de spelers dat het zeer moeilijk werd tegen de bovenbouw van de Diamant. In een wedstrijd waar Diamant de betere ploeg was, scoorde Edith Stein uit hun laatste aanval de gelijkmaker. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Deel dit item

Founding Partners

  • ADO Den Haag in de Maatschappij
  • Gemeente Den Haag
  • Menzis
  • GGD

Preferred Suppliers

  • Parnassia