Competities

Tijdens de ADO Den Haag VO Voetbal League zijn de volgende spelregels van kracht;

Aantal veldspelers(sters)
Ieder team speelt met 5 jongens/ meisjes, dit is inclusief 1  keeper. In totaal mogen er 10 jongens/ meisjes in een team zitten.

Vliegende keep/ terugspelen op keeper
Er wordt gespeeld met een keeper. De keeper mag meevoetballen, maar hij mag de bal alleen in zijn doelgebied (4 meter) met zijn handen aanraken. Een keeper mag de bal die wordt teruggespeeld met de voet door een speler uit het eigen team niet met de hand oppakken. De keeper mag de bal wel oppakken, als een bal wordt teruggespeeld met het hoofd of de borst. Wanneer de keeper de bal heeft opgepakt in zijn doelgebied, moet deze door de keeper opnieuw in het spel worden gebracht door de bal vanuit zijn doelgebied met de hand in te gooien, te rollen of vanaf de grond in te schieten. De tegenstander moet hierbij minimaal 3 meter afstand houden. De bal mag niet vanuit de hand het veld in worden getrapt. Direct scoren vanuit een achterbal is niet toegestaan, de bal dient altijd eerst door een medespeler geraakt te worden. De keeper mag scoren, maar niet van eigen helft.

Speeltijd
2x 12.5 minuten zuivere speeltijd. Bij een blessure zal de scheidsrechter de tijd stil zetten.

Aftrap
Het uitspelende team trapt de eerste helft af. De tweede helft wordt afgetrapt door de thuisploeg.

Bal uit het spel
Indien de bal buiten de lijnen gaat dan wordt het spel hervat met het inschieten van de bal vanaf de grond. Dit dient binnen 5 seconden te gebeuren vanaf het moment dat de bal stil ligt. Hierbij staat de tegenstander op minimaal 3 meter afstand. Vanuit een intrap kan niet rechtstreeks worden gescoord. Gebeurt dit aan de achterzijde van het veld dan is de bal voor de keeper of bij een corner wordt de bal vanuit de hoek van het veld terug in het spel gebracht.

Doelpunt
Er is een doelpunt gemaakt zodra de bal geheel de doellijn is gepasseerd. Na elk doelpunt wordt de bal in het midden opnieuw in het spel gebracht waarbij elk team op de eigen speelhelft staat. Je mag vanaf alle plaatsen in het veld scoren, maar niet direct uit een achterbal, uitbal of vrije trap.

Overtreding
Grof spel en overtredingen, evenals grof taalgebruik, worden bestraft met een vrije trap en eventueel een gele kaart. Een gele kaart heeft puntenaftrek (-2) en een tijdstraf (3 min.) tot gevolg. Gedurende de tijdstraf mag de speler niet vervangen worden. Dit geldt ook voor de keeper. Uit een vrije trap kan niet rechtstreeks worden gescoord, behalve bij een penalty. Een vrije trap wordt toegekend door de scheidsrechter en de spelers moeten zich opstellen 4 meter van de bal. De bal ligt op minimaal 7 meter van het doel.

Bij extreem grof spel en/ of taalgebruik kan de scheidsrechter een directe rode kaart geven. Een rode kaart heeft puntenaftrek (-5) en een schorsing tot gevolg. De speler verlaat direct het veld.

Slidings
Slidings zijn niet toegestaan. Gebeurt dit wel dan wordt er een vrije trap aan de tegenstander gegeven.

Penalty’s
Een overtreding binnen 5 meter van het doel betekent een penalty. Penalty’s worden genomen van 7 meter van het doel. Af te meten door 7 passen te nemen vanaf de doellijn.

Niet verschijnen van een team
Een team dat niet komt opdagen, verliest reglementair met 5-0. Een team is officieel niet verschenen indien op het tijdstip van aanvang minder dan 5 spelers aanwezig zijn. De tegenstander krijgt het volledige puntenaantal toegekend. Dit geldt ook voor de bonuscup punten.

Wisselen
Spelers mogen onbeperkt gewisseld worden met uitzondering van de keeper. De keeper mag alleen in de rust, bij een blessure of bij een tijdstraf van een gele kaart wisselen. De inkomende speler wacht tot de speler die vervangen wordt het veld heeft verlaten. Onrechtmatige wissels worden bestraft met een indirecte vrije trap ter hoogte van de middenlijn.

Scheidsrechters
De organisatie stelt scheidsrechters aan. Een beslissing genomen door de scheidsrechter is bindend, hier kan niet tegenin gegaan worden.

Schoeisel
De deelnemers hebben tijdens de wedstrijden sportschoenen aan. Geen zwarte zolen.

Organisatie
Als het reglement ergens niet in voldoet zal de organisatie een uitspraak doen. Deze uitspraak is bindend en hier kan niet tegenin gegaan worden.  

Deel dit item

Founding Partners

  • ADO Den Haag in de Maatschappij
  • Gemeente Den Haag
  • Menzis
  • Albert Heijn
  • GGD

Preferred Suppliers

  • Parnassia